waal

Struinen en beleven langs de Waal in verschillende jaargetijden.

Al struinend langs de Waal kom je van alles tegen, kleine aangespoelde verhalen, vormen die tot de verbeelding spreken, nietszeggende stukken fruit die toch weer een heel anders iets worden zodra je ze in een schelp legt, een toetsenbord met Waal achtergrond, stukgeslagen tv’s en zo veel meer! Even je hoofd leeg maken en luisteren naar de stroom golven, de Waal is altijd een fijne plek om te zijn!


Facebook Tweet

Boei langs de Waal bij laag water met Tiel op de achtergrond.

Terwijl het water nu weer stijgt was het de afgelopen maanden erg laag water. Een boei klotste wat onthutst tegen de oever van de Waal in Wamel, de waterkant is nu wel heel dichtbij gekomen. Op de achtergrond is Tiel als verlichte stad bij avond goed zichtbaar. Het is een bijzonder gevoel als de lichten van de overkant helemaal de Waal over glijden en zelfs je schoenen en het strand raken waar je in de vroege avond staat.


Facebook Tweet

Samen vergroeide bomen op de vroegere veerstoep in Echteld.

Naast de Prins Willem-Alexanderbrug in Echteld staan al vele jaren deze twee, samen met elkaar tot één vergroeide bomen. Ze zijn een herinnering aan de dagen van weleer, toen er nog geen brug lag en er op de huidige plaats van de brug een veerstoep was. Verdere informatie over de geschiedenis heb ik niet kunnen vinden. De bomen zijn in ieder jaar getijde een bijzonder monument op de uiterwaarden.


Facebook Tweet